Mensen maken de stad, de techniek maakt hem inzichtelijk, leefbaar, stuurbaar, hanteerbaar. Mensen kiezen welke methoden ze willen gebruiken, wat ze toelaatbaar en prettig vinden. Letterlijk het ouderwetse liedje “deze vuist op deze vuist” geeft nog steeds een goed beeld in hoe een Smart City gemaakt en gebouwd gaat worden. Met een kernteam van mensen die ideeën durven te delen, elkaar feedback geven en met respect voor elkaars doelen en ideeën, gesprekken voeren met elkaar over allerlei verschillende probleemstellingen, benaderingen en vraagstellingen, zo is Smart City Plaza tot stand aan het komen. Smart City Plaza is bereid daarin haar dienst te verlenen, haar rol invulling te geven, haar taak te vervullen als schakel in de keten om Smart Cities tot stand helpen komen.

Een van de eerste issues die we moesten overwinnen en waar heel veel tijd en energie in gaat zitten is de vindbaarheid van smart producten. Helemaal als je grensoverschrijdend vanuit verschillende kennisvelden moet gaan zoeken. Niet te doen bijna gewoon. Websites zijn lang niet allemaal even duidelijk en de meest eenvoudige informatie over het product zelf is ook een hele klus om te achterhalen. Dat er duidelijke en verklarende teksten zijn in wat je mag verwachten van een bepaalde techniek, de data welke het oplevert en aan welke randvoorwaarden moet zijn voldaan om een systeem succesvol te laten functioneren is dan op zeker drie stappen te ver. En dat is wat wij willen brengen met Smart City Plaza. Wij willen de overheden en andere partijen ondersteunen om op eenvoudige wijze wél die slimme vinding voor hun beheergebied in te kunnen zetten. Want wij lopen tegen de mooiste vindingen op die fascinerend en prachtig zijn als ze op de juiste wijze worden ingezet, maar veel te weinig bekend zijn.

Het hogere doel van veel mensen is denk ik toch het behoud van onze aarde en het goed hebben tijdens het leven op aarde zolang je er zelf en je naasten mag zijn. Wij willen bedrijven helpen, ondersteunen om gevonden te worden met systemen die onze wereld leefbaarder en mooier kunnen maken, door de inzichten bijvoorbeeld die ze verschaffen waardoor we weten waar we met elkaar op moeten sturen. Wat zijn aannames en wat zijn waarheden. Aan welke handvatten wil je vasthouden. Voor mij is dat vooral; welke technologieën dragen bij aan het langer bestaan van de natuur op onze aarde? Grappig juist dat door te werken aan Smart Cities je wezenlijk een bijdrage levert om zo goed en duurzaam mogelijk met moeder aarde om te gaan.… ideologisch misschien. Ja, vast, maar de jeugd heeft de toekomst. Wij hebben NU de eer om een deel van de toekomst te creëren. Doe je mee? Sluit je dan aan bij Smart City Plaza.

We houden u op de hoogte!! Binnenkort meer over the making of en het ontstaan van Smart City Plaza. Bij de release van de volgende blog gaat de site ook live en kun je ook een demo-account aanvragen! Dus heb je nog producten waarvan je denkt… die moeten ook op de site komen te staan? Stuur dan een email naar irene.bruines@me.com en we nemen z.s.m. contact met je op. Wij horen uiteraard graag je reactie!