Lunchlezing Bruggen: datagedreven assetmanagement door de provincie Noord-Brabant

In de reeks lunchlezingen over bruggen krijg je innovatieve inzichten en praktijkvoorbeelden uit eerste hand van professionals uit het netwerk aangereikt. Hierbij staat de inhoud centraal: wat en hoe? We maken een vertaalslag naar jouw werk: waar begin je en welke ingrediënten heb je hiervoor nodig? Georganiseerd door Platform Bruggen en Platform WOW.

Het beheren van bruggen, viaducten en andere infrastructurele objecten op basis van digitale data wordt steeds meer de realiteit. Met data kun je beter en sneller programmeren en prioriteren. Dit alles voor een veilig en in-control areaal. Tegelijkertijd heeft niet ieder deze data op orde, of is de koppeling tussen output van inspecties in het veld, met de juiste systemen nog niet gemaakt. Kortom: je struggelt met een up-to-date overzicht verkrijgen van je areaal, terwijl je goud in handen hebt.

Lunchlezing #1 op 12 januari: Een Brabantse blik: Van inspectie naar dashboard
Provincie Noord-Brabant, RHDHV en Sweco lichten een beheersysteem met een duidelijk en inzichtelijk dashboard toe. Ontzettend belangrijke informatie voor het onderhoud van de provincie! Dit dashboard behelst o.a. maatregelen, conditie en risicoscores. Ook de bestaande standaarden zoals de NEN 2776-4 CUR-117 zijn hierin verweven en slim gekoppeld.

Teamwork makes the difference
RHDHV vertelt hoe de fysieke inspecties aan de objecten van de provincie worden uitgevoerd en hoe vervolgens de bevindingen hiervan worden vertaald naar een rapportage met bruikbare data. Vervolgens is Sweco aan zet. Zij zijn namelijk met het beheersysteem de ontvanger van deze data. Dit wordt op een gestructureerde manier verzameld zodat er met slimme koppelingen een dashboard met visuals ontstaat.

Datum

jan 12 2022