RHIA Café: Urban air mobility

Vanuit Rotterdam the Hague International Airport (RHIA) is een mooi netwerk van partijen ontstaan, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van drone toepassingen. Zo zijn de bijvoorbeeld de Drone Flight Challenges georganiseerd in kader van het Airport Technology Lab en nieuwe drone ontwerpen bedacht door studenten van de TU Delft.

Benieuwd naar wat er allemaal speelt en wie zich daarmee bezighoudt? Kom naar het RHIA CAFÉ en praat verder met het netwerk!

Thom van den Homberg, co-founder & engineer
Shore Systems

Er wordt veel geld en energie gestoken in het vervoeren van inspecteurs met boten. Hoewel deze boten traag zijn, zijn ze ook slecht voor het milieu en vereisen ze veel onderhoudsinspectie die ver van tevoren moet worden gepland. Shore Systems lost dit op door een drone op waterstof te bouwen die in staat is om naar installaties zoals windmolens te vliegen, deze op afstand te inspecteren en terug te vliegen naar een centrale drone-hub.

Robert Crone, founder & CEO Fushion Engineering
Fusion Engineering ontwikkelt een geavanceerde flight controller (het ‘brein’ van elke drone) die ervoor zorgt dat drones veiliger en betrouwbaarder kunnen worden ingezet. Dit passen ze onder andere toe in een project met de Nederlandse Brandweer, waarin ze een drone ontwikkelen die gaat helpen bij het opsporen van verdrinkingslachtoffers.

Urenschema

Day 1

New Day
Tags:

Datum

nov 18 2021
Expired!

Tijd

16:00 - 18:00

More Info

aanmelden

Locatie

Bel Air gebouw 2e verdieping
Rotterdam Airportplein 19 3004 GA Rotterdam

Organisator

Stichting RHIA
Website
https://stichtingrhia.nl/
aanmelden

Reacties zijn gesloten.