Nieuwsartikelen

GRIP op afval: het succes van de Zwolse GRIP-wagen

14 januari 2020

Recyclebare grondstoffen bij het restafval vormen een welbekend probleem. Gemeenten spreken inwoners aan op hun gedrag, maar het aanbieden van de juiste faciliteiten is als wapen net zo belangrijk. Het succes van de GRIP-wagen in Zwolle, een mobiel decentraal brengstation voor kleine hoeveelheden grondstoffen, toont aan waarom.

Ook tramhaltes kleuren groen

13 januari 2020

Het aankomende jaar experimenteert de gemeente Amsterdam met twee groene tramhaltes: de abri’s bij de halte worden behangen met groen. Na het wereldwijde succes van de groene bushokjes in Utrecht, volgt Amsterdam nu met groene tramhaltes.

 

Pijnacker-Nootdorp en financiers trekken aardwarmteproject los

16 december 2019

Met hulp van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, BNG Bank, Rabobank, Meewind en Nationaal Groenfonds heeft Ammerlaan Geothermie BV een uit 2010 daterend aardwarmteproject hersteld. Hierdoor wordt jaarlijks 22.250 ton CO2-uitstoot bespaard. Het is het eerste project in Nederland waar aardwarmte op grote schaal aan zowel woningen als glastuinbouwers wordt geleverd. Lees meer..

Bezoeker levert energie aan Arena via slimme laadpaal

9 december 2019

Elektrische auto’s van Johan Cruijff ArenA-bezoekers kunnen het stadion van stroom gaan voorzien. De eerste, bi-directionele, laadpaal die dat mogelijk maakt werd vandaag door Laurens Ivens, wethouder gemeente Amsterdam, aangesloten. In de toekomst komen in de parkeergarage onder het stadion tientallen, soortgelijke laders te staan. De ArenA onderzoekt hoe het bezoekers voor hun ‘geleende stroom’ kan belonen. Lees meer…