Dat kan handiger, dachten ze bij Orange Power Systems. Gebruiksvriendelijker, en ook veiliger. Het bedrijf ontwikkelde daarom veilige markt- en evenementenkasten waarbij de gemeente en de gebruiker precies kan zien wat er verbruikt is aan stroom en wat de kosten zijn. Alle kasten van Orange Power Systems zijn immers 24/7 verbonden met het internet. Via de speciaal ontwikkelde app op een smart device kan de gebruiker zelf een contactdoos activeren, waarna de verbruikte stroomkosten automatisch verrekend worden met de gebruiker.

Voordelen voor de gemeente
De gemeente bepaalt zelf hoeveel stopcontacten een kast heeft, variërend van minimaal zes tot maximaal twaalf. De kasten zijn modulair opgebouwd met een netwerkdeel en een gebruikersdeel. Hiermee is het mogelijk om stroom op maat aan te bieden. Orange Power Systems kan voor een specifiek evenement het gebruikersdeel wisselen zonder tussenkomst van de netbeheerder. De gemeente bepaalt zelf het kWh tarief en/of starttarief per sessie.

Mobiele versie
Orange Power Systems heeft ook mobiele kasten ontwikkeld, beschikbaar in verschillende configuraties en voorzien van onder andere een type 2 laadstekker. De mobiele kast kan worden aangesloten op een bestaande laadpaal of contactdoos. Zo kan een bestaande (‘zware’) aansluiting van 22kW of 44kW zeven dagen per week worden gebruikt; er is geen separate aansluiting nodig. De mobiele markt- en evenementenkasten bieden maximale flexibiliteit.

Zo werkt het
Stap 1 Download de app in de app-store of Google Play Store
Stap 2 Steek de stekker in de contactdoos, selecteer en activeer het stroompunt via de app.
Stap 3 Deactiveer de stekker door het stroompunt uit te schakelen via de app of door de stekker te ontgrendelen.

Meer informatie?
Neem contact op met Orange Power Systems via info@orangepowersystems.nl