Expertteam

Benieuwd naar wie zich dagelijks inzetten voor slimmere steden? Maak hieronder kennis met ons team van experts

Irene Bruines – Smart City Plaza

Oprichter van Smart City Plaza en als adviseur werkzaam onder het label Studio Plaza. Het is de missie van Studio Plaza om gemeenten en provincies te ondersteunen bij het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen en er voor te zorgen dat de Openbare Ruimte zo slim en veilig mogelijk wordt ingericht.  Waar u Irene voor kunt benaderen? “Met mijn opgedane technische- en marktkennis vanuit het werkveld, wil ik u graag ondersteunen door voor u precies die relevante informatie voor u in kaart te brengen om een zo duurzaam en “slim” mogelijk project voor u te kunnen realiseren”.


Bas van Lier – Bureau 2030

Mede-oprichter van Bureau 2030 en is duurzaamheidsversneller. Hij wil het nieuwe normaal aangrijpen om de voorbeeldfunctie te gebruiken om versneld over te gaan naar het “duurzame nieuwe normaal”. Niet terug naar wat was, maar juist nu duurzaamheid versnellen op een pragmatische manier en stapsgewijs naar 2030. Bewijzen dat je met duurzaamheid waarde creëert, juist ook economisch. Of je nu een groot bedrijf bent of klein, overheid of bedrijfsleven. De thema’s zijn hetzelfde, de impact ook.

Bas is gespecialiseerd in het begeleiden van overheden en bedrijven bij het opstellen van klimaat en CO2 reductieplannen waarbij concrete oplossingen voorop staan. Geen vuistdikke rapporten maar samen benoemen van kleine stappen die vandaag al resultaat opleveren. De stip op de horizon is 2030, maar hoe kunnen we vandaag al een start maken met het verminderen van CO2 uitstoot? Van nulmeting en voorbeeldfunctie naar waarde creatie. Dat zijn de stappen die nodig zijn om impact te maken.


Jeroen van Diesen – Techdynamics

Jeroen zorgt er voor dat alle smart city toepassingen geplaatst worden en werken. Hij is gespecialiseerd in openbare verlichting,  lichtmanagement, RGBW en DMX lichtsturing.


Jochem Koppes – Thingsdata

Jochem is mede-eigenaar van Thingsdata en een specialist op het gebied van IoT connectiviteit vraagstukken. Met een onafhankelijk en uitgebreid portfolio aan IoT connectiviteit, faciliteert Thingsdata voor iedere toepassing een beveiligde internet toegang. IoT connectiviteit, zorgt ervoor dat uw installaties, apparaten en sensoren communiceren via uw eigen beveiligde mobiele internet toegang. Thingsdata heeft M2M (2/3/4/5G), LTE-M, NB-IOT en LoRa technologieën standaard in het portfolio en Jochem adviseert bedrijven en overheden intensief bij de keuze voor een futureproof oplossing. Tevens begeleidt Thingsdata de technische realisatie en heeft het een prominente rol bij monitoring, beheer en support.

Jochem gidst u door de complexe wereld van al deze verschillende IoT connectiviteit oplossingen en biedt met Thingsdata een one stop shop model met flexibele contractuele voorwaarden.


Harald Wouters – Why Consulting

Harald studeerde cum laude af aan de Universiteit Utrecht in de richting Geografie & Communicatie. Zijn onderzoek naar aantrekkelijke steden voor hoogopgeleiden werd opgepikt door landelijke dagbladen in Nederland en vond zijn weg naar het beleid. Harald gaf strategisch advies aan overheden, bedrijfsleven en wetenschapspartners om hun gezamenlijke agenda en gemeenschappelijke doelen te helpen bepalen. Hij was nauw betrokken bij de NL Smart City strategie en de internationale Smart City propositie van de Nederlandse hightech industrie. Voor de Digitale Agenda van de Europese Commissie bracht Harald verslag uit over de arbeidsmobiliteit van IT-werknemers en organiseerde hij de Week van de Innovatieve Regio’s in Europa. Als consultant en strategieadviseur heeft Harald ervaring opgedaan in de impact van digitale technologie op onze economie en samenleving.


Peter Meissen – i-Sago

Peter is gespecialiseerd in projecten waarbij de brug wordt geslagen tussen organisaties, overheid, individuen en technologie. Peters jarenlange expertise op het vlak van water, rioolsystemen, proces automatisering, rioolgemalen, uav-gc contacten, GWSW ontwikkeling en toepassing en VISI integratie, maakt dat hij enthousiast wordt van nieuwe uitdagingen in de civieltechnische en stedelijke watermarkt. Daarnaast gaat i-Sago uit van een holistische kijk op dingen, met het geloof in open systemen die aansluitbaar en uitbreidbaar zijn, waarbij de sociale factor even zwaar mee weegt als de technologische.


Lukas Kuijken – Greener Power Solutions

Lukas, afgestudeerd op Aerospace engineering en Wind technology,  is één van de oprichters van Greener Power Solutions. Greener Power Solutions kan overal in de Benelux off-grid groene energie leveren in een zelfstandig netwerk of in combinatie met andere energiebronnen. Lukas’ motivatie om als expert aan te sluiten bij Smart City Plaza? “In de afgelopen twee jaar hebben wij veel technische en praktische ervaring opgedaan met tijdelijke stroom voorziening voor binnenstedelijk gebieden met (mobiele) batterijen. Wij delen graag onze kennis en ervaring om zo de energietransitie te versnellen en regelgeving te blijven ontwikkelen”.


Tieme Goedendorp – Tau Omega

Tieme is bij Tau Omega zowel co-founder als data analist. Hij houdt zich vooral bezig met data & machine learning projecten voor gemeenten of organisaties. Hierbij is het doel om samen met de organisatie te achterhalen wat het probleem is en dan een geschikte data gedreven oplossing hierbij te bedenken. Hierna zal een data oplossing op maat gemaakt worden. Behalve dat de data centraal staat in de oplossing, wordt ook de organisatie zelf betrokken om het eindproduct zo passend mogelijk te maken.


Roland van Niekerk – Staticair

De luchtkwaliteit verbeteren, hoe doe je dat? Roland is als technical manager bij Staticair hierin gespecialiseerd. Hij weet alles van fijnstofreductiesystemen en de implementatie ervan en denkt graag mee bij luchtkwaliteitsvraagstukken.


Willem Koerselman – Koerselman Consulting

Gemeenten duurzamer of ‘slimmer’ te maken, dat vergt meer dan innovatieve technologie. Het vergt het vermogen om zaken met een nieuwe blik te bekijken, en dingen anders te gaan doen dan voorheen. Dat vraagt wellicht om een nieuwe visie op duurzaamheid. Of om een andere manier van (samen)werken. Bij het vormgeven van smart cities spelen er naast technologische uitdagingen dus ook altijd verandervraagstukken. En dat is het specialisme van Willem. Hij richt zich op visieontwikkeling en het realiseren daarvan. Het handen en voeten geven aan plannen. Zodat er ook echt wat gebeurt. Willem is heel goed in beweging creëren.

Hij is niet van de blauwdruk-achtige aanpak: een groots en meeslepend plan opstellen en dat vervolgens top-down implementeren of ‘uitrollen’. Hij gelooft juist in het samen met betrokkenen vormgeven van de ontwikkeling, met kleine stapjes, experimenteren en leren, en de bedoeling steeds centraal blijven stellen. Waarbij mensen in beweging komen; niet omdat ze moeten, maar omdat ze zelf tot de ontdekking komen dat ze dat willen.

Willem heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de ‘menskant’ van veranderen: houding en gedrag, cultuur. Dit aspect wordt in verandertrajecten vaak onderschat of genegeerd. Willem is gecertificeerd in systemisch transitiemanagement, corporate antropologie en deep democracy. Hij is een veel gelezen blogger over verandermanagement op LinkedIn.


Thomas Koorn – Koorn Mobiliteitsadvies en Projectmanagement

Thomas heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van beleid op het gebied van verkeer, vervoer en openbare ruimte. Hij helpt gemeenten bij de inhoud en het proces. In Amsterdam en Leiden heeft hij als projectleider nieuwe agenda’s ontwikkelt voor een autoluwe (binnen)stad. Belangrijke onderdelen hierin zijn de ontwikkeling van P+R-locaties, hubs en de overgang van autogebruik naar autodelen. Daarnaast heeft Thomas o.a. kennis over verkeersveiligheid, fiets- en parkeerbeleid.

Als projectleider benut hij graag de kennis en expertise van de collega’s. Hij organiseert verschillende gesprekken, discussiebijeenkomsten en/of workshops om het team uit te dagen de opgaven vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Hij zet zich graag in om de leefomgeving van mensen nog wat prettiger te maken. Zo ook in zijn eigen buurt. Momenteel verkent hij de mogelijkheden om met de buren auto’s te delen en zo wat ruimte vrij te spelen voor leukere dingen.