Over ons

Alle oplossingen voor de slimme en duurzame stad op één plek.

De missie van Smart City Plaza is om stedenbouwers, -beheerders, bestuurders en iedereen die zich bezighoudt met stadsinrichting, te helpen bij de praktische realisatie van de slimme stad.

Dit platform is een initiatief van een collectief van adviseurs met diverse specialisaties die overheden ondersteunen bij de concrete uitvoering van smart city projecten. Wij merken dagelijks dat informatie over slimme oplossingen en innovaties niet makkelijk te vinden is en niet centraal aangeboden wordt. Er zijn ontzettend veel smart city initiatieven en er worden evenzoveel innovatieve producten en oplossingen ontwikkeld. Maar dan moet je ze nog wel zien te vinden! Daarom hebben wij alle producten voor de slimme stad in één overzicht bij elkaar gezet. Dit scheelt heel veel zoektijd naar de juiste oplossing en het maakt het makkelijker om verschillende oplossingen met elkaar te vergelijken.

Kennis delen

Wat we willen bereiken is dat we met zijn allen slimmer worden en aan de slag kunnen om de buitenruimte zo goed mogelijk in te richten. Smart City Plaza gaat daarbij helpen door kennis te delen. Dat doen we op verschillende manieren. Als eerste hebben we een aantal ervaringsdeskundigen bereid gevonden om mee te denken met vraagstukken die u wellicht tegenkomt. Verder delen we tutorials, productreviews, whitepapers en projectevaluaties met een praktische insteek. Welke systemen zijn er gebruikt? Wat werkte wel en wat niet? Er is dus een schat aan praktische informatie te vinden.

Onafhankelijk en objectief

Wij vinden het belangrijk om onafhankelijk en objectief te zijn. Om deze unieke ontmoetingsplaats tussen overheden, leveranciers, productontwikkelaars en andere smart city enthousiastelingen mogelijk te maken, doen we iets ongebruikelijks. Wij vragen van de bezoekers een bijdrage in de vorm van een lidmaatschap, om het platform actueel te kunnen houden en unieke, onafhankelijke informatie te bieden.

Daarnaast krijgen alle leveranciers de mogelijkheid om hun producten gratis op dit platform te tonen. Wij hebben verder geen enkel commercieel belang bij de verkoop van de producten.

Wij streven er uitdrukkelijk naar om de informatie zo objectief mogelijk te brengen en beoordelen alle producten op basis van een aantal toetsbare criteria: algemene impact, duurzaamheid, energieverbruik, data en connectiviteit. (Kijk hier voor de sterrenbeoordeling). Vervolgens vertalen we dat naar een objectieve indicatie van de “slimheid” van het product. Bezoekers kunnen daarbij rechtstreeks contact leggen met de leveranciers, zonder tussenkomst van Smart City Plaza.

Ons team

Irene Bruines

Marius Stanasel

Wendy Daanen