Smart City Plaza on tour: de digital twin in de praktijk

24 november, 2022 – ‘s-Hertogenbosch

Op 24 november jl. vond de SCP on tour bijeenkomst plaats in ‘s-Hertogenbosch. Het thema van deze middag was de praktische toepassing van de digital twin. Meerdere gemeenten en dienstverleners die werken met de digital twin vertelden over de praktijkcases waar zij de digital twin als tool inzetten.

Peter Wijlick, beleidsadviseur mobiliteit en logistiek bij de gemeente Venlo en projectmanager Pioneers, vertelde over de ontwikkeling van de digital twin die binnen Pioneers ontwikkeld wordt. In eerste instantie in de Port of Antwerp-Bruges maar later ook in de andere havens. 
Niek Hendriks, Programmamanager Scmart City Alkmaar, lichtte toe hoe de gemeente Alkmaar haar bewoners betrekt bij de slimme ontwikkelingen in de stad en hoe de digital twin daar bij gebruikt wordt.

Argaleo en Analyze, beide organisaties die overheden ondersteunen bij de inrichting van de digital twin, gingen vervolgens dieper in op de praktijkcases, gevolgd door een presentatie van Rob Nijskens, adviseur stadsontwikkeling, data en economie bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Margriet Heessels, projectleider digitalisering bij de gemeente Breda over hun gezamenlijke projecten en ervaringen met de digital twin.

Anil Balgobind, Projectleider 3D safe en Martijn Peltenburg, projectmanager Digitale Economie bij de gemeente Rotterdam, vertelden hoe ze de digital twin inzetten om de veiligheid in de stad te vergroten.

Presentaties en meer info

De presentaties van de sprekers en meer informatie over de projecten en producten zijn hieronder te vinden.

Peter van Wijlick – Gemeente Venlo/Pioneers

Niek Verlaan – Gemeente Alkmaar

Rob Nijskens en Margriet Heessels – Gemeenten Breda en ‘s-Hertogenbosch

Anil Balgobind – Gemeente Rotterdam