SCP ON TOUR Dag 3 – Mobiliteit en wegbeheer

Trendsportal is een samenwerkingsverband van diverse overheden in Noord-Limburg. Het doel is samenwerken aan slimme mobiliteit voor morgen. Wij zijn bij ze te gast in Venlo en gaan van daar uit ook op bezoek bij enkele slimme projecten in de regio. Op het programma staat o.a.:

MAAS; Ouderenbegeleiding in het OV
Met de vergrijzing in aantocht is het wel belangrijk dat we met zijn allen zo mobiel mogelijk blijven. Patrick Bouman, Beleidsadviseur Mobiliteit en Logistiek bij Trendsportal, vertelt over de  dienst die Trendsportal heeft ontwikkeld om ouderen te helpen bij het gebruik van het openbaar vervoer.

Fietspad van de toekomst
Stefan van Waarden, procesmanager infrastructuur en fiets bij de provincie Limburg vertelt welke creatieve en inspirerende innovatieve oplossingen de provincie Limburg gaat toepassen om het fietsverkeer zo goed mogelijk te faciliteren en te motiveren.

Drone-inspecties bij vrachtwagens
Zeker in een grensstreek kan het handig zijn om vrachtwagens met drones te inspecteren? Hoe werkt het? Leon Heutjens, Mobiliteitsadviseur bij de gemeente Venlo laat dit zien aan de hand van een (live) demonstratie.

Cargo Beamer
In Trade Port Noord ligt de grootste inland railterminal van Nederland.  80% van het goederenvervoer wordt nog steeds over de weg getransporteerd? Een goede en snelle wisseling van waterweg naar wegen en van wegen naar rail en andersom zijn dus steeds belangrijker. We gaan ter plekke bekijken wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op dit gebied.

Stadslogistiek 
In de gemeente Venlo halen de verschillende vuilophaaldiensten elkaars containers op om het aantal verkeersbewegingen in de stad te verminderen. Dieter Scheepers van de gemeente Venlo vertelt hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen?

Duurzame verharding voor vrachtverkeer
Door al dat vrachtverkeer slijt de infrastructuur wel erg snel in Venlo. Wesley Scheijvens, beheerder openbare ruimte in Venlo, laat zien hoe je duurzame verharding kunt aanleggen die toch het gewicht van vrachtwagens aan kan.

Bandenspanning meten op de A67
De bandenspanningsmeter is een initiatief van SmartwayZ en Heijmans. Als een vrachtwagen over de sensor in de weg rijdt, krijgt de chauffeur via een digitaal bord langs de weg alle informatie over de bandenspanning. Door deze ‘slimme’ bandenspanningsmeter kan het vrachtverkeer een flink aantal ongelukken voorkomen en verbetert de doorstroming. De eerste ervaringen zijn opgedaan op de N279 en binnenkort start een pilot op de A67. Janneke Nijsing van Smartwayz vertelt wat de bandensensor in het asfalt de transportsector oplevert.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

okt 13 2021

Tijd

09:30 - 17:00

More Info

aanmelden

Locatie

Hanzeplaats 1 5902 RK Venlo
aanmelden