SCP ON TOUR Dag 1 – Data van buiten naar binnen halen

Tijdens deze dag is data de leidraad. We bezoeken meerdere projecten in Utrecht en omgeving waarbij belangrijke stuurinformatie verkregen wordt door de data van buiten naar binnen te halen. De projectbetrokkenen vertellen hoe ze het hebben aangepakt en wat de resultaten zijn tot nu toe. We beginnen en eindigen in Utrecht bij Groenpand. Na een rondleiding in misschien wel het meest groene gebouw van Utrecht gaan we diverse projecten in de omgeving bekijken:

De slimme marktkasten in Woerden
De gemeente Woerden maakt gebruik van de slimme marktkasten voor de levering van energie aan derden. Bea Bregman-Bouter, beheerder openbare verlichting bij de gemeente Woerden en Oudewater en Sjors van de Zanden van Orange Power Systems laten zien hoe het systeem er uit ziet en wat de voordelen zijn.

De fietsenteller in Utrecht
Niek Verlaan, adviseur gezond stedelijk leven in de gemeente Utrecht en expert gedrag, gebruikt een bikecounter om inzicht te krijgen in het fietsverkeer. Hoe wordt dit product ingezet, wat levert het op?

Passantenteller
Rik Budel, senior adviseur digitale innovatie bij de gemeente Utrecht, laat ons zien wat de passantentellers doen die op een elftal plekken in de Utrechtse binnenstad hangen, waarvan 6 op het Stationsplein. Waarom is voor dit systeem gekozen? Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Meer fietsen = meer bomen
Tineke De Jong-Mateboer, beleidsmedewerker fiets provincie Utrecht,vertelt over de fietsstimuleringsactie die de provincie Utrecht uitvoert: Op de Koningslaan tussen Bunnik en Utrecht staat 2 weken een fietstelbord waarbij voor elke 100 fietsers een boom wordt beloofd op het naastgelegen terrein. De provincie vergelijkt dit met telcijfers buiten de actieperiode om het effect van een concrete beloning op het aantal fietsers te zien. Eind 2021 worden de bomen op het terrein ernaast geplant.

De datagedreven stad op basis van open standaarden
Op weg naar de datagedreven stad zullen verschillende systemen dynamisch met elkaar verbonden worden. Ed Jans, business development manager van Jobarco, pleit voor gebruik van schaalbare systemen op basis van open standaarden om van gedwongen winkelnering en tijdgebonden maatwerk af te komen om toekomstige innovaties eenvoudig te adopteren.

Deelnemen is gratis, maar wees er wel snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt  i.v.m. de coronamaatregelen. Meld je daarom aan en reserveer alvast een plek door op de aanmeldbutton  hiernaast te klikken en de dag van je voorkeur op te geven.

Urenschema

Day 1

SCP dag 1

Datum

sep 29 2021
Expired!

Tijd

09:30 - 17:00

More Info

aanmelden

Locatie

Groenpand, Zonnebaan 36 3542 EE Utrecht
aanmelden

Reacties zijn gesloten.