SCP on tour in Arnhem: Elektrificatie

De bijeenkomst van 27 juni jl. op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem stond in het teken van elektrificatie. Hoe geven we de energietransitie eeen boost, met welk gedachtengoed, welke innovaties en met welke middelen? Liane van der Veen van Connectr, vertelde ons meer over het IPKW, de bruisende plek waar heel veel kennis en innovatiekracht bij elkaar komt, gevolgd door een rondleiding over het terrein. Jan Bakker en Joop Andela deelden de ervaringen die de gemeente Heerenveen en de provincie Friesland gezamenlijk opgedaan hebben (en nog steeds opdoen) op het gebied van laadinfrastructuur. Vervolgens hoorden we van Peter van Wijlick welke duurzaamheidsinitiatieven er zijn in het kader van het project Pioneers. Een van die belangrijke ontwikkelingen is bijvoorbeeld het gebruik van eenvoudig verwisselbare batterijen voor binnenvaartschepen.
In het middagprogramma brachten we een bezoek aan de bedrijven ElaadNL, Nedstack en Pure Energie, gevolgd door een presentatie van Kees den Hollander en collega’s van Noesis over geluidssensoren en de vernieuwende toepassing ervan. Jamaica den Heijer en Jan Croes van van Gelder verzorgden de inspirerende uitsmijter die ons allemaal weer even terugbracht naar de kern van de energietransitie, en ons meenamen in de ontwikkelingen die van Gelder daarin doormaakt. Bekijk hieronder de presentaties en de fotogalerij van deze bijeenkomst!


Presentaties

Connectr – Liane van der Veen

Pure Energie – Douwe van der Burg

Van Gelder – Jamaica den Heijer en Jan Croes

Venlo-Pioneers – Peter van Wijlick

Gemeente Heerenveen/Provincie Friesland – Jan Bakker en Joop Andela

Galerij