SCP on tour verduurzaming bruggen en sluizen

SCP on tour – Slimme kruispunten en iVRI’s

Deze middag staat in het teken van slimme kruispunten en iVRI’s. Hoe gaat het met de implementatie van de slimme verkeerslichten? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we praktijkcases van gemeenten die iVRI’s geplaatst hebben en onderhouden. Waar lopen ze tegen aan bij de installatie van de iVRI? Welke lessons learned kunnen ze aan andere overheden meegeven?

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben ze “het Bossche voetgangerslicht”, dat voetgangers een veiliger gevoel geeft tijdens het oversteken. Eric Greweldinger, Verkeersregelspecialist bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch,vertelt over het geheim van dit specifieke licht en over andere slimme verkeerskundige projecten binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De gemeente Deventer maakt gebruik van de Flowtack, van Royal HaskoningDHV, een verkeersmanagementapplicatie die op 39 kruispunten wordt ingezet. Adviseur Bob Ransdorp van RHDHV vertelt hoe dat de verkeersdoorstroming beinvloedt en welke meetbare effecten het heeft.

Heijmans heeft een proef in Eindhoven uitgevoerd om gebruikers zó te beinvloeden dat ze langzamer gaan rijden. Innovationmanager Marijke Wildvank van Heijmans vertelt wat de resultaten zijn van dit onderzoek.

De gemeente Nijmegen heeft de slimme verkeerslichten op fietsers afgestemd. Wat levert dat op? Maurice van der Zeeuw, Kwaliteitsbeheerder VRI en Verkeer bij de gemeente Nijmegen vertelt over de ervaringen tot nu toe.

De gemeente Almere heeft flink geinvesteerd om de bezoekersstromen voor de Floriade in goede banen te leiden. Welke innovaties hebben ze ingezet hebben om de kruispunten zo slim mogelijk te maken? Sjaak Roosenboom, Technisch beheeradviseur DVM bij de gemeente Almere geeft een inkijkje.

 

Urenschema

Slimme kruispunten en iVRI's

12.00 - 12:45
Ontvangst gasten & lunch
12:45 - 13:00
Welkom
introductie Smart City Plaza
13:00 - 13.30
Eric Greweldinger - ’s Hertogenbosch
“Het Bossche voetgangerslicht”
13.30 - 13:50
Marijke Wildvank - Heijmans
“Resultaten proef gedragsbeinvloeding Eindhoven”
13.50 - 14:30
Koffiebreak
As het weer het toelaat, buiten een kruispunt bekijken
14:30 - 15:15
Sjaak Roosenboom - gemeente Almere
“Verkeersdoorstroming Floriade”
15:15 - 15:45
Bob Randsdorp – RHDHV
“Flowtack in Deventer”
15:45 - 16.00
Koffiebreak
16:00 - 16:30
Maurice van der Zeeuw – Nijmegen
“Het ontsluiten van gelogde iVRI-data”
16:30
Netwerkborrel

Datum

mrt 17 2022
Expired!

Tijd

12:00 - 18:00

More Info

Aanmelden
Sigarenfabriek Willem II

Locatie

Sigarenfabriek Willem II
Boschdijkstraat 100 5211 VD 's-Hertogenbosch
Smart City Plaza

Organisator

Smart City Plaza
Aanmelden

2 reacties op “SCP on tour – Slimme kruispunten en iVRI’s”

 1. Praktische informatie rondom deze bijeenkomst:
  Deelnemers: Er heeft zich een gemêleerde groep aan deelnemers gemeld van Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten tot bedrijven uit de branche.
  De kennissessie vindt plaats: Sigarenfabriek Willem II, Boschdijkstraat 100, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch
  Openbaar vervoer: Vanaf het NS-station loop je in ongeveer 10 minuten via de Boschveldweg naar het Willem II gebouw. De vergaderruimte bevindt naast de grote en de keline zaal van het poppodium. Check tijdig de actuele vertrek- en aankomsttijden van trein en bus via ns.nl en 9292.nl.
  Parkeren: In de directe omgeving zijn drie parkeerterreinen van de Verkadefabriek; P1, P2 en P3. Kosten: € 5 voor een dagkaart. Betalen: (bij de slagboom) of contant (bij de betaalautomaat in de hal van de Verkadefabriek).
  Tot ziens op de 17e!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.